Yangın bapsı, bir binada yangın anında kullanılan bir emniyet önlemidir. Ekseriyetle yangın merdivenlerinde, ivedi çıkış noktalarında veya yangınla savaşım ekipmanlarının bulunduğu odalarda bulunur. Yangın bapları yangına dayanıklı malzemelerden yapılmıştır ve yangın sırasında alevlerin ve yamanın yayılmasını engellemeye yardımcı olur.
Elektrikler kesik olduğunda de geceleri parlayan bir kuruluşda olan bu makalelar mühlik durumların uğur göstericisidir.
Toplum beyninde yangın kaçış bapsı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 hüküm sayılı "Binaların Yangından Korunması Için Yönetmelik"i kıraat etmek karınin tıklayın.
Başkaca, müstacel çıkış kapısı olarak da adlandırılan bu baplar, yakışır şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri destekler.
Sertifikasız yangın bapları da mütenasip maliyetli seçenekler olarak yeğleme edilebilir. "Adi yangın bapsı" ifadesi, sertifikasız yangın kapıları sinein kullanılan bir tabirdir ve bu baplar ekonomik bir seçenek sunar.
Yangın kapısı özellikleri incelendiğinde olması müstelzim ve ilgi etmeniz müstelzim durumları şu şekilde belirtebiliriz;
Uygulamalarında kanatlardan biri çakılı öbürü hareketlidir. Mıhlı kanada ast üst sürgü ve eğin sektör uygulandığı kabil, dikey ürkü pas uygulanarak her iki kanadın da aynı anda açılması esenlanarak henüz okkalı insanın intikaline yada tahliyesine imkân verir.
Korunumlu koridor ve hol: Komşu evetğu mekanlarla ayrılıp, yangın amaçlı korunmak istenen koridor veya hol.
Yapılan bir binanın özelliklerine ve kullanım amacına bakılırsa makul yapı denetleme şartlarını esenlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları ekseri TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (müstacel çıkış baplarının) muayyen durumlara gereğince TSE şartlarını esenlaması gerekmektedir.
Yangın kapıları, yangınla savaş ekiplerinin müdahale etmesine ve yangının yoklama şeşna kızılınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanların güvenli bir şekilde boşaltma edilmesine olanak teşhisr.
Yangın vakalarında insanların binaları katkısızlıklı şekilde terk etmelerini sağlayan Yangın Çıkış Kapısı kullanılacağı kuruluşya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.
Bu sınıflandırma, yangın kapılarının ne kadar süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A klası bir yangın bapsı ekseriyetle 60 zaman, B dershaneı bir yangın bapsı ise 30 an boyunca yangına karşı peklik gösterebilir. Yangın bapsı seçerken, bu dayanıklılık sınıflarını dikkate almanız önemlidir.
Kullanılan kapı fitili kucakin esrar sızdırmazlık şpeşı yoksa daha soylu erki kapı fitili kullanılarak daha ehven üretim Yangın Kapısı Fiyatları esenlanabilir.
Yangın kapısı 120 dakikaya denli ısıya dayanıklıdır. Bunun nedeni ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta hileüminyum, hidrolik gereç ve mühür sac kullanılmaktadır. Bu dü husus ısıya dayanıklı olmasını sağlar.
Comments on “Yangın Kapısı Fiyatları Üzerinde Buzz söylenti”